brand-content

محتوای برند چیست و چه روش هایی دارد؟

محتوای برند چیست؟

محتوای برند بر ارزشهای کسب و کار شما متمرکز است و نمی خواهد محصول یا خدمت شما را تبلیغ کند بلکه هدفش آگاهی از برند، ایجاد ارتباط با مشتریان بالقوه و پاسخ دادن به این سوال که چرا شما در بازار حضور دارید، خواهد بود.

محتوای برند شما باید بتواند صدا و پیام شما را به گوش مخاطب برساند و بر روی آن تاثیر گذاشته و توجه آن را جلب کند، آن هم در بازاری که از تبلیغات اشباع شده و مخاطب زمانی که تبلیغی را می بیند سریعا از آن عبور می کند و در چنین شرایطی محتوای برند بهترین ابزار برای دیده شدن است چون می تواند واکنش عاطفی مخاطب را بر انگیخته کرده و کاری کند که مخاطب با دیدن محتوای برند در هر کجا که می نشیند درباره برند سخن بگوید و حتی با برند ارتباط بگیرد این در حالی که اگر هدف یک محتوا فروش باشد هرگز مخاطب چنین کاری را نخواهد کرد اما در محتوای برند بخاطر برانگیخته شدن احساسات سبب می شود همین حس القایی در محتوای برند به عنوان یک شناخت از شخصیت برند در ذهن مخاطب بماند تا هر زمان که اسم برند را شنید آن حس درباره برند برای آن تداعی گردد و البته این درک مخاطب نسبت به برند یک شبه اتفاق نمی افتد و در طول زمان مخاطب با دیدن پست‌ها، ویدیوها، عکس‌ها و تعاملات خود با برند این شخصیت برند را درک خواهد کرد و از همین رو مهم است که ما در تمامی رسانه های خود یک صدایی داشته باشم و در هر رسانه یک پیام جداگانه ای را به ذهن مخاطب مخابره نکنیم!

 

مزایای محتوا سازی برند

مخاطب را بمب باران نمی کند

اکثر برندها مانند رقبای خود، مخاطبان را با محتواهای تبلیغاتی بمب باران می کنند اما محتوای برند مخاطب را به مشارکت دعوت می کند تا خود کاربران ترغیب بشوند محصولات و خدمات شرکت را بطور طبیعی و هیچ اجباری بررسی و انتخاب نمایند.

 

قابلیت ویروسی دارد

چون عموما این محتواهای برند بر احساسات اثر می گذارد از همین رو موجب واکنش های مخاطبان و اشتراک گذاری آن مخصوصا در شبکه های اجتماعی برای دیگران شده و می خواهد تمامی بینندگان را تحریک به پاسخ دادن کند.

 

وفادارسازی

یکی از مزیت های بزرگ محتوای برند، وفادارسازی مخاطبان است به این نحو که شما به جای اینکه همیشه به دنبال جذب مشتریان جدید باشید، باید محتوایی را برای حفظ مشتریان فعلی خود تولید کنید که بهترین مدل آن محتوای برند است تا به این واسطه رابطه شما عمیق تر گردد.

 

احساسات مخاطبان را نشانه می گیرد

محتوای برند نمی خواهد با استدلال های منطقی به مخاطبان بگوید چرا بهترین بازار است بلکه فقط می خواهد با تحریک احساسات مختلف آن، یک ارتباط صمیمی تر با مخاطبان بسازد و شما هم باید با همین ذهنیت این مدل از محتوا ها را بسازید.

 

نکات محتوای برند

– انتخاب فرمت محتوا براساس شخصیت برند

ابتدا شخصیت برند خود را طراحی کرده سپس بر همین اساس فرمت متناسب با رسانه آن را بسازید مثلا اگر شخصیتی انتقادی دارید و می خواهید غر بزنید باید برای توییتر یک محتوا برند بسازید.

 

– انتخاب رسانه

در قدم اول باید شما مخاطبان خود را شناخته و ببینید آنها در کجا هستند و سپس برای آن رسانه ها تولید محتوای برند نمایید.

 

– نشانه گیری احساسات

فرقی نمی کند می خواهید محتوای متنی تولید کنید یا ویدیویی، مهم این است قبل از انتشار هر ویدیو ابتدا مخاطبان هدف خود را مشخص کرده و تعیین کنید که می خواهید مخاطب بعد از دیدن ویدیو شما چه حسی را پیدا نماید و سپس بر همین اساس محتوای برند خود را تولید نمایید.

 

– همخوانی با برند

زمانی که محتوای برند می سازید باید با شخصیت برند شما هم خوانی داشته باشد مثلا اگر تولید کننده یک نوشیدنی انرژی زا هستید که هیجان را القا می کند نباید در خانه سالمندانی که آرامش را القا می کند محتوا بسازید مگر اینکه آنها را هیجانی کند ولی از آنجا که مخاطب هدف شما جوانان است باید محتوایی بسازید که هیجان را در جوانان زنده کند.

 

– هم آوایی

پس از اینکه شخصیت و پیام خود را طراحی نمودید باید در تمامی رسانه ها و هر کجا که اسم شما می آید فقط یک تصویر از شما در ذهن مخاطب نقش ببندد و کاملا یک تصویر ثابت باشد در غیر اینصورت با عارضه چند صدایی برند مواجه خواهید شد که می تواند ضربه بزرگی به برندسازی شما بزند.

 این مهم است که محتوای برند هویت برند شما را به مخاطب معرفی کند و با دیدن صدا یا رنگ شما سریعا به یاد شما بیوفتد .

 

تفاوت بین بازاریابی محتوای برند و بازاریابی محتوا چیست؟

شاید شما هم معتقد هستید که این دو روش بازاریابی شبیه یکدیگر اند اما در واقع از نظر ماهیتی با هم تفاوت هایی دارند که در ادامه به این موارد خواهیم پرداخت:

– بازاریابی محتوا برای گروه خاصی از مخاطبین بوده و بر روی معرفی محصولات و خدمات تمرکز دارد اما بازاریابی محتوای برند تمرکزش برای بیان ارزشها و پیام شما بوده و می خواهد وابستگی عاطفی با همه مخاطبان برقرار نماید.

– بازاریابی محتوای برند با هدف آگاهی از برند، الهام بخشی و اطلاع رسانی بوده و انعطاف پذیری بالایی دارد اما در بازاریابی محتوا هدف فروش بوده و می خواهد با ایجاد سرنخ و تبدیل آنها به مشتری موجب افزایش فروش گردد به این نحو که محصول یا خدمت شما را به عنوان راه حلی برای مشکل بیان کند.

– بسته به اینکه بخواهید در کجای قیف فروش فعالیت کنید باید یکی از این دو شیوه را انتخاب نمایید به این نحو که اگر می خواهید در بالای قیف فروش برای آگاهی از برند و جلب توجه فعالیت کنید، باید محتوای برند بسازید تا بتواند با تحریک احساسات مخاطبان، آنها را وادار کرده که برند شما را به اشتراک بگذارد اما اگر هدف فروش یا جذب سرنخ است می توانید از بازاریابی محتوایی استفاده نمایید.

 

انواع و روش ها محتوای برند

قبل از اینکه بخواهید تولید محتوای برند نمایید ابتدا باید رفتار مخاطبان خود را خوب ببینید و به صدای آنها خوب گوش دهید تا از این طریق بتوانید به پاسخ سوالات زیر دست پیدا کنید:

مخاطبان چه دغدغه و نگرانی در خصوص برند شما دارند؟

سوالات متداول مخاطبان چیست؟

در کسب و کار شما چه چیزهایی وجود دارد که بتواند احساسات مخاطبان را درگیر نماید؟

مخاطبان چه مواردی را از کسب و کار شما می خواهند بدانند؟

 

و اما چند ایده برای تولید محتوای برند…

– به مخاطبان خود هویت بدهید: اکثر مردم تنها به دنبال خرید یک کالا نیستند بلکه می خواهند کالایی را خرید کنند که به آنها هویت بدهد و مردم زمانی که آنها را با یک برند خاص می بینند بر همین اساس قضاوت کنند به عنوان مثال فردی که کم درامد است ولی یک گوشی آیفون خریداری می کند با این کار می خواهد مردم فکر کنند که او درامد خوبی دارد که چنین گوشی خرید کرده است یا افراد کنسرت می روند که نشان دهند هوادار یک خواننده معروف بوده و تفریحات گران قیمتی دارند تا با کمک این کارها جایگاه اجتماعی خود را بهبود ببخشند و از همین رو باید در قالب محتوای برند، شخصیت و ارزشهای برند خود را به گونه ای معرفی کرده که مخاطبان بدانند با استفاده از محصول یا خدمت شما چه هویتی را بدست می آورند.

 

– کارمندان روایت گر برند شما باشند: یکی از راه های برقراری ارتباط با مخاطبان، روایت گری کارمندان شما در خصوص برند است مثلا اتفاقهایی که در درون سازمان شما می افتد مخصوصا آنهایی که نشان دهنده ارزش و شخصیت برند شما است یا پشت صحنه برند شما مثل غذا خوردن و هر موضوعی که سبب شود مخاطبان به برند شما علاقه مند گردد.

 

– طرفداران برند روایت گری کنند: افرادی که طرفدار برند شما هستند بگویند چگونه با شما آشنا شدند و چه اتفاقاتی را در کسب و کار شما تجربه کرده اند همچنین برای انتشار سریع تر برند خود می توانید از کمپین های UGC یا ایجاد محتوا توسط کاربران استفاده کنید تا خود کاربران درباره شما محتوا بسازند و خود آنها منتشر کنند تا با این کار مشتریان جدیدب را به این واسطه جذب نمایید.

 

– انتشار روایت گری ها: هر کس که روایتی در راستای ارزش ها و شخصیت برند شما را دارد می توانید آن را در بلاگ، شبکه اجتماعی یا حتی تبلیغات خود منتشر کرده و به نوعی با این محتواها برای خودتان بازاریابی محتوا نمایید.

 

– احساسات را بر انگیخته کنید

محتوایی تولید کنید که الهام بخش بوده و مخاطب بعد از دیدن آن احساساتش بر انگیخته شود یا حتی تشویق شود کاری انجام دهد یا نگاهش به زندگی یا مشکلی که شما حل می کنید، تغییر پیدا کند به نحوی مخاطب احساس کند شما به دنبال ارتقای سطح جامعه و زندگی او هستید نه به دنبال فروش محصول یا خدمت

 

– چشم‌انداز و مأموریت خود را بیان کنید تا مخاطب متوجه شود چرا شما وارد بازار شده اید و می خواهید با چه هدفی مشکل او را حل کنید اما در این مدل محتوا نباید بگویید چه محصول و خدماتی دارید بلکه فقط باید درباره اهداف خود که خدمت به جامعه است سخن بگویید تا در این شرایط مخاطب حاضر شود پیام شما را ببیند.

 

– بیان داستان برند

هر برندی که متولد می شود داستان مخصوص به خود را دارد، داستانی که روایت گر چرایی شکل گیری برند بوده و به قدری جذاب است که مخاطب با شنیدن آن ترغیب می شود به برند توجه کند یا آنقدر الهام بخش بوده که مخاطب نسبت به مشکلاتی که دارد نگاهش تغییر پیدا کرده و تصمیم می گیرد از راه حلی که شما ارائه می کنید استفاده نماید.

همچنین شما در داستان برند خود می توانید روایت گر داستان کسب و کار خود باشید به این نحو که بگویید کارکنان شما چه امکاناتی دارند و شما چگونه به کارمندان خود توجه می کنید تا با این کار مخاطب حس بهتری را نسبت به برند شما پیدا کند.

 

– فقط از ارزش ها و ماموریت خود نگویید!

همیشه نباید به مخاطب مستقیم بگویید که چه ارزش ها و ماموریت هایی دارید بلکه باید آن را نشان دهید مثلا اگر یکی از ارزش های شما حفظ محیط زیست است دقیقا نشان دهید یا ثابت کنید که فعالیت شما حافظ محیط زیست بوده تا مخاطب با دیدن آن با ارزش ها و ماموریت سازمان شما همراه گردد مثل استفاده از بسته بندی تجدید پذیر

 

– داستان سرایی

برای اینکه بتوانید ارزش های برند خود را به ذهن مخاطبان منتقل کرده و آنها را با ارزش های خود درگیر کنید، باید از روایت داستانها کمک بگیرید به این دلیل که هر وقت شما یک ارزش خود را در قالب یک داستان روایت می کنید 22 برابر اثرگذاری آن از اینکه ساده درباره ارزش های خود صحبت کنید بیشتر است و سبب می شود سریعتر ویژگی های مثبت برند در ذهن مخاطب شکل بگیرد.

به همین دلایل که هیچ کس نمی تواند در برابر یک داستان خوب مقاومت کند متخصصان حوزه بازاریابی برای اثر گذاری بیشتر پیام خود از داستان ها استفاده می کنند.

اما چه داستان هایی برای مخاطب جذاب تر است…

داستان هایی که حداقل بتوانند یک احساس خاص مخاطب مثل شادی، امنیت، شگفت زدگی و… را در مخاطب زنده کند.

داستان باید یک شروع، میانه و یک پایان داشته باشد به نحوی که روایت گر یک قهرمان باشد و گاهی اوقات این قهرمان خود محصول است و گاهی خود مشتری که یک مشکل دارد و یا قصد انجام کاری را دارد و در جریان داستان با کمک برند شما به هدفش رسیده و موفق می شود.

داستانی که روایت گر انسانیت باشد

همیشه بیان اعداد و داده های مرتبط با کسب و کار شما می تواند برای مخاطبان جذاب باشد اما بهتر از این کار بیان یک داستان است که روایت گر ارزش های برند باشد.

داستان های خود را با افراد مشهوری که شخصیت آنها مشابه با شخصیت برند شما است روایت نمایید تا نرخ تبدیل شما بهتر شود.

بعد از نگارش داستان از خود بپرسید آیا مخاطب با دیدن یا شنیدن آن قانع می شود، شما یک ارزش مشخصی را دارید.

یک داستان خوب باید بتواند مخاطب را سرگرم کند یا آموزش بدهد تا در ذهن مخاطب باقی بماند.

 

نکاتی مهم برای داستان سرایی

  • مانند یک ربات با مخاطبان خود صحبت نکنید و با لحنی مانند یک انسان سخن بگویید به نحوی که هر وقت مخاطب داستان شما را می بیند یا می شنود احساس کند پشت این کسب و کار یک انسان است.
  • محتوای برند داستانی خود را در قالب های مختلف محتوایی مثل متن، ویدیو، پادکست، بازی، اینفوگرافیک ایجاد کرده و در هر رسانه ی مرتبطی که می توانید منتشر نمایید مثل بلاگ، شبکه اجتماعی و… که البته بهترین حالت ایجاد یک ویدیوی کوتاه داستانی است.
  • اگر مجموعه شما امکان تولید محتوای برند داستانی در قالب یک ویدیو را ندارد می توانید این کار را به آژانس های تبلیغاتی واگذار نمایید.
  • اگر در یک فضای رقابتی هستید و مخاطبان انتخاب های زیادی برای بر طرف کردن نیاز خود دارند، شما با تولید محتوای برند در قالب یک داستان می توانید مخاطبان زیادی را با برند خود همسو نمایید.
  • در پایان ویدیوها نام برند و لوگوی خود را قرار دهید.
  • در ریپورتاژهایی که برای سایت خود می گیرید حتما از نام برند خود به عنوان کلمه کلیدی استفاده نمایید.
برچسب‌ها: بدون برچسب

یک دیدگاه بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی نشان گذاری شده اند *