erp چیست

برنامه ریزی منابع سازمانی یا ERP چیست؟ ویژه کسب و کارهای فروشگاهی

زمانی که شما برای “ERP” در اینترنت جستجو می‌کنید نتایجی بالا می آید که می تواند برای شما گیج کننده باشد به نحوی که به نظر می رسد هر وبسایت تعریف خود را از ERP دارد و امکان دارد توضیح ERP از یک منبع اطلاعاتی نسبت به بعدی حتی متفاوت باشد. با این حال این تفاوتها می تواند انعطاف پذیری و دامنه گسترده ERP نشان دهد.

اکنون برای درک عمیق‌ تر این که چگونه راه ‌حل‌های ERP می‌ تواند کسب ‌و کار شما را متحول کند و درک بهتر آنچه که ERP چیست و چگونه کار می‌کند را با بیان این مقدمه مختصر برای ERP و چرایی آن آغاز می کنیم

 

برنامه ریزی منابع سازمانی ERP چیست؟

برنامه‌ ریزی منابع سازمانی (Enterprise resource planning) که بصورت مخفف ERP نامیده می شود فرایندی است که توسط شرکت ها برای مدیریت و ادغام بخش های مهم کسب و کار خود از آن استفاده می نمایند و به عبارت دیگر نرم افزارهای ERP به این دلیل سازمان ها مهم هستند که به آنها کمک می کند تا با ادغام کلیه فرآیندهای مورد نیاز و گردآوری تمام داده‌ها برای اداره سازمان خود یک سیستم واحد داشته و برنامه ریزی مناسبی برای مدیریت آن انجام دهند.

یک سیستم نرم افزاری ERP یکپارچه همچنین می تواند خرید، موجودی، فروش، بازاریابی، دارایی، منابع انسانی و دیگر فعالیت های یک سازمان را تحت پوشش قرار داده و به مدیریت و برنامه ریزی آنها برای رسیدن به اهداف سازمانی تسهیل ببخشد.

 

ERP فرآیندهای سازمان را چگونه ترکیب می کند؟

همانظور که گفته شد ERP مخفف برنامه ریزی منابع سازمانی است، اما حتی نام کامل آن نیز روشن نمی کند که ERP چیست یا چه کاری انجام می دهد. برای این کار ، شما باید یک قدم به عقب بردارید و در مورد تمام مراحل مختلفی که برای اداره یک تجارت ضروری است از جمله مدیریت موجودی و مدیریت سفارش، حسابداری، انبارداری، منابع انسانی، مدیریت ارتباط با مشتری (CRM) و موارد دیگر آن فکر کنید. در ابتدایی ترین سطح خود، نرم افزار ERP این توابع مختلف را در یک سیستم کامل ادغام می کند تا فرایندها و اطلاعات را در کل سازمان ساده تر کند.

ویژگی اصلی کلیه سیستمهای ERP یک پایگاه داده مشترک است که از عملکردهای مختلفی که توسط واحدهای تجاری مختلف استفاده می شود پشتیبانی می کند. در عمل ، این بدان معناست که کارکنان بخش های مختلف سازمان مانند حسابداری یا سازمان فروش و تیم آن می توانند برای نیازهای خاص خود به همان اطلاعات اعتماد کنند.

مدیریت منابع سازمانی

ERP همگام سازی گزارشگری و اتوماسیون

نرم افزار ERP فروشگاهی می تواند علاوه بر اتوماسیون، بطور همزمان گزارشات متنوعی را ارائه دهد تا به جای مجبور کردن کارمندان به نگهداری بانکهای اطلاعاتی جداگانه و پراکنده که باید برای تهیه گزارش ها با یکدیگر به صورت دستی ادغام شوند ، بتوانند به کمک راه حل های ERP، گزارشات لازم را از یک سیستم واحد استخراج نمایند. به عنوان مثال با وارد شدن سفارشات فروش به طور خودکار به سیستم مالی و بدون کلید زدن دوباره دستی، بخش مدیریت سفارش می تواند سفارشات را سریعتر و دقیق تر پردازش کند و حساب های مالی را سریعتر تعیین تکلیف نماید. از سایر ویژگی های رایج ERP می توان به پورتال یا داشبورد آن اشاره نمود تا کارکنان بواسطه آن بتوانند عملکرد کسب و کار را در معیارهای کلیدی به سرعت درک کنند.

 

ERP چه کاربردهایی دارد؟

در سازمانی بدون برنامه ERP ، هر بخش کسب و کار، اقدامات خاص خود را بهینه می کند اما با داشتن نرم افزار ERP ، هر بخش، سیستم خود را دارد ولی از طریق یک نرم افزار با یک رابط به همه سیستم ها قابل دسترسی بوده و می توان با دیگر بخش های سازمان راحت تر اطلاعات را به اشتراک گذاشت.

پس برنامه های ERP می توانند با پیوند دادن اطلاعات مربوط به تولید، فروش، امور مالی، توزیع و منابع انسانی با یکدیگر ، به یک شرکت کمک کنند تا خودآگاه تر شود و از آنجا که هر بخش از سازمان فن آوری های مختلفی را مورد استفاده قرار می دهد با این حال آنها را به یکدیگر متصل کرده و می توان گفت یک نرم افزار ERP قادر است که فرایندهای پر هزینه و تکراری کسب و کار شما را از بین ببرد.

 

اما یک نکته در خصوص نرم افزار ERP…

یک سیستم ERP (ای ار پی) همیشه ناکارآمدی در تجارت شما از بین نمی برد مگر اینکه از فرآیندهای کاری قدیمی خود دست بکشید و از سیستم نرم افزار حسابداری و انبارداری مبتنی بر ERP را استفاده نمایید و از این طریق فرایندهای خود را بروزرسانی نمایید.

یک دیدگاه بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی نشان گذاری شده اند *